Ilmoittautuminen tilaisuuksiin

Ilmoittautuminen teemapäiviimme, Uravalmennuslinjoille, kausitapahtumiimme, keskustelufoorumeille, tuleviin webinaarien live-lähetyksiin ja muihin tilaisuuksiin tapahtuu näiden sivujen kautta. Kun ilmoittautuminen on auki, löydät linkit ilmoittautumislomakkeille alta.

Urasammon valmennuksiin ja muihin palveluihin voivat ilmoittautua kaikki korkeakoulutetut työnhakijat ja työttömyysuhassa olevat. Kaikki tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Mikäli et syystä tai toisesta pääsekään tapahtumaan johon olet ilmoittautunut, ilmoitathan siitä meille sähköpostitse: info(a)urasampo.fi


Tulossa:


Uravalmennukset ja teemapäivät


Urasampo pop-up: CV-valokuvaus

Tiistai 21.1. klo 12.00-15.00, Oulun ammattikorkeakoulun Kotkantien yksikkö, pääaulan Cave-studio

Urasampo tarjoaa maksutonta CV-valokuvausta Oamkin LVIS-päivässä. Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi, saat edustavan kuvan itsestäsi CV:täsi tai vaikkapa LinkedIn-profiilisia varten. Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Valokuvaukseen ei ole erillistä ilmoittautumista - tule vain paikalle!


Urasampo pop-up: CV kuntoon ja hyöty irti rekrymessuista

Tiistai 28.1. klo 12.00-16.00, Oulun yliopiston Business Kitchen

Urasampo järjestää Oulun yliopiston Pestipäivän kynnyksellä pop-up-tyyppisen koulutuksen. Rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri (Koreko) luennoi aiheesta "CV kuntoon ja hyöty irti rekrymessuista", minkä jälkeen Urasammon henkilöstö vetää osallistujille käytännön tekemiseen keskittyvän CV-työpajan. Tilaisuus on suunnattu etenkin valmistumisvaihetta lähestyville opiskelijoille ja vastavalmistuneille, mutta avoin kaikille muillekin.

Tilaisuuteen ei ole erillistä ilmoittautumista - tule vain paikalle!


Avajaiset – Kohti omannäköisiä uravalintoja

Urasammon kevätkauden avajaiset

Tiistai 4.2. klo 8.45-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Monet eivät tee tietoisesti elämänsä tärkeimpiä valintoja, vaan saattavat enemmänkin ajautua risteyksistä eteenpäin sattumien kautta, toisten esimerkkiä seuraten tai jopa lähipiirin painostuksesta. Voi olla, että tällaisessa risteyskohdassa sinulta puuttuu valintojen tekemiseen tarvittava tieto, luotettava keskustelukumppani tai jopa ajatus siitä, mitä oikeasti haluat, mikä sinua kiinnostaa tai mihin sinulla on kykyjä. Elämän suuret valinnat saattavat määritellä arkea kuitenkin useitakin vuosia eteenpäin. Siksi valintoihin kannattaa panostaa ja pysähtyä tietoisesti niiden äärelle.

Kevätkauden avajaisvalmennuksen tarkoitus on avartaa näkemystäsi omista piilevistä kyvyistäsi sekä auttaa tekemään tiedostettuja ja mielekkäitä valintoja, jotka palvelevat uraasi.

Koulutuspäivän teemoja:

   •  Tulevaisuuden työelämätaidot ja työnhaku
   •  Itsensä kuunteleminen ja oman tien löytäminen
   •  Oman osaamisen tunnistaminen ja sanottaminen työnantajille
   •  Motivaation merkitys omalla urapolulla
   •  Työnhaun rutiinit ja tavoitteellisuus työnhaussa
   •  Asenteen ja arvojen merkitys valintojen taustalla

Avajaisvieraina valmentavan ohjauksen ammattilaiset Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi, OpoCoaching. Päivän sisällöt perustuvat pitkälti Ståhlbergin ja Herlevin kirjaan ”Omannäköinen elämä – Näin teet hyviä valintoja”.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


Tee hyvä diili – Työsopimuksen avainkohtia

Urasampo Keskustelufoorumi

Keskiviikko 12.2. klo 8.30-11.30, Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A, Oulu

Pohditko, mitä kaikkea työsopimuksen solmimisessa kannattaisi ottaa huomioon? Miten sopimuksen sisältöön voisi itse vaikuttaa? Mitä laki sanoo, mitkä kohdat ovat neuvoteltavissa? Askarruttaako jokin asia?

Tämän keskustelufoorumin aikana saat tietopaketin työsopimuksen kiemuroista ja sen olennaisista kohdista. Asiantuntija-alustuksen jälkeen tilaisuus rakentuu keskustelulle ja osallistujien kysymyksille.

Keskustelufoorumin asiantuntijana alueasiamies Jukka Orava, Tekniikan akateemiset.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


Visuaalinen CV Canvalla

Urasampo Keskustelufoorumi

Keskiviikko 12.2. klo 12.30-16.00, Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A, Oulu

Canva-työpaja palaa toiveuusintana tarjontaan!

Olethan päivittänyt CV:si niin, että siitä käy selkeästi ilmi osaamisesti, keskeisin työkokemun, koulutustausta ja yhteystiedot? Jos nämä avainkohdat jo löytyvät, mutta kaipaat vielä uutta visuaalista ilmettä ja tapaa erottua muista hakijoista, kannattaa ilmoittautua tähän työpajamaiseen iltapäivään. Käymme tiiviisti keskustellen läpi olennaisimmat asiat, jotka visuaalisen CV:n tekemisessä kannattaa ottaa huomioon. Perehdymme Canvan perustoimintoihin, minkä lisäksi saat konkreettisia vinkkejä oman visuaaliseen CV:seen liittyen.

Tämän jälkeen jokainen pääsee työstämään omaa visuaalista CV:tään Canvalla. Pienryhmien ideointihetket tarjoavat mahdollisuuden tarkastella omaa ansioluetteloa ulkopuolisen näkökulmasta ja oppia muiden ratkaisuista. Kaikki saavat henkilökohtaista palautetta niin kouluttajilta kuin muilta osallistujiltakin. Halutessasi saat työpajan jälkeen viimeistelemästäsi CV:sta kommentit kouluttajilta sähköpostitse. Tämä mahdollisuus on voimassa noin kahden viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

Keskustelufoorumin asiantuntijoina Urasammon Hanna Kela ja Venla Vuorjoki.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


Tehokkaan työnhakijan toimintatavat

Urasammon teemapäivä

Tiistai 18.2. klo 9.00-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Työnhaku on nykypäivänä monitahoista ja vaativaa toimintaa, jossa menestyminen vaatii motivaation lisäksi tehokkaita toimintatapoja. Samalla työnhakutilanne tarjoaa hyvän mahdollisuuden koko elämän, arvojen ja arjen uudenlaiseen tarkasteluun ja kehittämiseen. Tavaksi muodostunut päivittäinen toiminta määrittää pitkälti sen, kuluvatko työnhakijan päivät turhaan touhuiluun vai eteneekö työnhakuprojekti ja samalla koko elämä kohti itselle merkityksellisiä tavoitteita ja uutta sopivaa työpaikkaa.

Valmennuspäivän aikana käydään läpi menestykseen johtavia toimintatapoja, Stephen R. Coveyn tunnettuun teokseen ”7 habits of highly effective people” sekä muuhun alan kirjallisuuteen pohjautuen. Tehokkaan toiminnan perusperiaatteet tuodaan tähän päivään ja työnhaun arkeen yhteisen keskustelun, monipuolisten esimerkkien ja henkilökohtaisten tehtävien kautta.

Teemapäivän asiantuntijana hankekoordinaattori Venla Vuorjoki, Urasampo.

Ilmoittautuminen käynnissä - kllikkaa tästä ja täytä lomake.


Ihmisosaaja onnistuu

Urasammon teemapäivä
Torstai 13.2. klo 9.00-15.00, Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Ihmisosaaja onnistuu -koulutus on matka ihmistuntemukseen, jonka avulla saat työkaluja parempaan ihmissuhteiden hoitoon niin tiimissä kuin yksilötasollakin. Opit myös tunnistamaan omat vahvuutesi ja kehittämisalueesi, ja konkretisoimaan omaa osaamistasi. Oletko enemmän ihmis- vai asiakeskeinen? Oletko enemmän systemaattinen ja perusteellinen vai nopea ja suurpiirteinen? Koulutus sopii työtehtävästä riippumatta kaikille, jotka haluavat kehittää ihmistuntemustaan ja tiimityöskentelytaitojaan.

Tässä teemapäivässä opit tunnistamaan:

Taidoista on hyötyä myös kovenevilla työmarkkinoilla – johtuuhan selvitysten mukaan jopa 80 prosenttia irtisanomisista pohjimmiltaan yhteistyökyvyttömyydestä ja sosiaalisesta taitamattomuudesta. Koulutuksessa tehdään itsearviointi, joka avaa toimintatapaeroja konkreettisiksi työkaluiksi erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Opittua puretaan myös harjoitusten myötä käytäntöön. 

Asiantuntijana Insinööriliiton koulutuspäällikkö Jouni Röksä, joka on sertifioitu Via Groupin Ihmisosaaja onnistuu -valmennuksen vetäjä.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


Piilotyöpaikat haltuun

Urasammon teemapäivä

Keskiviikko 19.2. klo 8.15-16.00, Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Yhä isompi osa rekrytoinneista tapahtuu verkostojen kautta ja piilossa, julkisten hakujen ulkopuolella. Mutta missä piilotyöpaikat luuraavat? Miten ja missä yritykset nykypäivänä rekrytoivat? Millaiset ovat sinun verkostosi ja ovatko ne ajan tasalla? Tiedätkö, miten verkostoja hyödynnetään työnhaussa ja piilotyömarkkinoilla? Kuinka luot uusia kontakteja? Osaatko esitellä osaamistasi oikeassa paikassa ja oikealla tavalla?

Kuinka lähestyä työnantajaa, jota et ennalta tunne? Niin sanottujen hissipuheiden, kylmien puhelujen ja vakuuttavan avoimen hakemuksen yhdistelmä toimii merkittävänä osana piilotyöpaikkojen kartoittamista ja potentiaalisten työnantajien lähestymistä. Keneen otat yhteyttä? Mistä löydät tarvittavat taustatiedot, kuinka valmistaudut? Millaisia tavoitteita asetat? Miten aloitat keskustelun ja jätät mahdollisimman vakuuttavan ensivaikutelman osaamisestasi? Miten kohdistat avoimen hakemuksen työnantajakohtaisesti? Miten osoitat motivaatiosi ja osaamisesi, mitä painotat, kuinka herätät lukijan mielenkiinnon? Tässä teemapäivässä saat monipuolisia käytännön vinkkejä piilotyömarkkinoille.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


LinkedIn aktiivisessa työnhaussa

Urasammon teemapäivä

Keskiviikko 26.2. klo 8.15-16.00, Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

LinkedIn on tullut pysyväksi osaksi työnhakua, minkä vuoksi jokaisen on yhä tärkeämpää panostaa sähköiseen käyntikorttiisi verkossa. Pelkkä läsnäolo ei riitä, työnhakijana on LinkedInissäkin hedelmällisintä osallistua aktiivisesti. Tutustumme iltapäivän aikana LinkedInin hyödyntämiseen eri tavoin työnhaussa. Kantavina teemoina ovat asiantuntijuutta korostavan profiilin perusta, profiilin optimointi myös löydettävyyden kannalta, työpaikkojen haku, hakuvahdit sekä rekrytoijien tavat hyödyntää LinkedIniä.

LinkedIniä käsitellään päivän aikana myös ammatillisen profiloitumisen ja verkostoitumisen kannalta. Osiossa keskitytään palvelun monipuoliseen, johdonmukaiseen ja tehokkaaseen hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä. Käymme läpi LinkedIn-profiilin rakentamisen ja optimoinnin niin lukijan kuin teknisistäkin näkökulmista. Koulutuksessa tutustumme myös verkostoitumisen periaatteisiin ja parhaisiin käytänteisiin.

Kouluttajana sosiaalisen median ekspertti Tom Laine, HC Services.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä ja täytä lomake.


CV-valokuvaus

Keskiviikko 17.3. klo 12.00-16.00, Insinööriliiton toimisto, Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Saat tarkemman kuvausaikasi CV-valokuvausta edeltävällä viikolla. Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 12.3. klo 10.00.


Uranostajat-ryhmät

Seuraava ryhmä käynnistyy maanantaina 17.2.2020 ja sitä seuraava tiistaina 7.4.2020. Uranostajiin on jatkuva haku päällä.

Uranostajien sisältökuvauksen ja hakulomakkeen löydät klikkaamalla tästä.


VertaisVerkko

Seuraava VertaisVerkon ryhmä käynnistyy keväällä. VertaisVerkkoon on jatkuva haku päällä.

VertaisVerkon sisältökuvauksen ja hakulomakkeen löydät klikkaamalla tästä.


Urasampo-Webinaarit

Alta löydät maaliskuun live-webinaariemme aiheet ja asiantuntijat. Webinaarien tarkemmat sisältökuvaukset löydät klikkaamalla otsikoita.

Tiistai 10.3. klo 14.00-15.15 / Työnhaun psykologiset ansat / Jouni Röksä, Insinööriliitto

Keskiviikko 11.3. klo 14.00-15.15 / Tehokkaan työnhakijan toimintatavat / Venla Vuorjoki, Urasampo

Keskiviikko 18.3. klo 14.00-15.15 / LinkedIn-profiili kohta kohdalta / Tom Laine, HC Services

Tiistai 24.3. klo 14.00-15.15 / Video-CV ja videohakemus / Jaana Lauri, Koreko

Torstai 26.3. klo 14.00-15.15 / Opinnoista työelämään / Outi Tolonen ja Kaisa Karhu, Oulun yliopisto

Rekisteröityminen kevään kaikkiin live-lähetyksiin avautuu tiistaina 11.2. klo 10.00.

Muistathan myös tallennekirjastomme kattavan tarjonnan!


Uravalmennuslinjat

Urasampo tuottaa täysimittaiset Uravalmennuslinjansa sekä vastavalmistuneille että kokeneemmille jälleen huhti-toukokuussa.


Vastavalmistuneiden Uravalmennuslinja

Uravalmennuslinjojen tilaisuuksiin on osallistujien toiveesta päiväkohtainen ilmoittautuminen. Klikkaa otsikkoja ja lue valmennuspäivien sisällöistä tarkemmin.

Keskiviikko 15.4. klo 9.00-16.00 / Osaaminen, potentiaali ja tavoitteellinen työnhaku / Venla Vuorjoki, Urasampo

Tiistai 21.4. klo 8.15-16.00 / Piilotyöpaikat haltuun / Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 28.4. klo 8.15-16.00 / LinkedIn aktiivisessa työnhaussa / Tom Laine, HC Services

Keskiviikko 29.4. klo 8.15-15.30 / Tuoreen asiantuntijan vakuuttavat työnhakupaperit / Jaana Lauri, Koreko

Keskiviikko 6.5. klo 8.15-15.00 / Valmiina haastatteluun / Jaana Lauri, Koreko

Ilmoittautuminen Vastavalmistuneiden Uravalmennuslinjalle käynnistyy torstaina 12.3. klo 10.00.


Konkarien Uravalmennuslinja

Uravalmennuslinjojen tilaisuuksiin on osallistujien toiveesta päiväkohtainen ilmoittautuminen. Klikkaa otsikkoja ja lue valmennuspäivien sisällöistä tarkemmin.

Torstai 16.4. klo 9.00-16.00 / Osaaminen ja osaaja esiin / Hanna Kela, Urasampo

Tiistai 21.4. klo 8.15-16.00 / Piilotyöpaikat haltuun / Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 28.4. klo 8.15-16.00 / LinkedIn aktiivisessa työnhaussa / Tom Laine, HC Services

Keskiviikko 29.4. klo 8.15-15.30 / Konkariosaajan nykyaikaiset työnhakupaperit / Jaana Lauri, Koreko

Keskiviikko 6.5. klo 8.15-15.00 / Valmiina haastatteluun / Jaana Lauri, Koreko

Ilmoittautuminen Konkarien Uravalmennuslinjalle käynnistyy torstaina 12.3. klo 10.00.


Hyvä tietää työoikeudesta

Urasammon teemapäivä

Keskiviikko 13.5. klo 12.30-16.00, Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja yhdenvertainen kohtelu.

Työoikeusasiat ovat viime vuosina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan lakimieheltä.

Asiantuntijana työsuhdejuristi Johanna Hämäläinen, Suomen Ekonomit.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 23.4. klo 10.00.


Työelämän vuorovaikutus- ja esiintymistaidot

Urasammon teemapäivä

Tiistai 19.5. klo 9.00-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Niin työelämä kuin työnhakukin ovat täynnä erilaisia vuorovaikutus- ja esiintymistilanteita. Koetko työelämän vuorovaikutus- ja esiintymistilanteet sekä vaikkapa työnhaun puhetilanteet jännittäviksi? Kaipaatko vahvistusta ja lisävinkkejä vaikutuksen tekemiseen? Esiintymisestä ei välttämättä tarvitse tykätä, mutta jännittävissäkin puhetilanteissa oppii viestimään vakuuttavasti, vaikka jännittäisi.

Tämän teemapäivän valmennuksessa saat tietoa ja vinkkejä

Pääset myös halutessasi kokeilemaan esiintymistä ja oman osaamisen esittelyä kannustavassa ilmapiirissä. Valmennuksen jälkeen sinulla on enemmän rohkeutta hakeutua niihinkin tilanteisiin, jotka ennen koulutusta tuntuivat liian jännittäviltä.

Asiantuntijana puhevalmentaja Marja Suurpalo, Vokomotiivi.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 23.4. klo 10.00.


Hakukoneoptimointi työnhaussa

Urasammon teemapäivä

Tiistai 26.5. klo 9.00-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Iso osa rekrytoinneista tapahtuu nykyään sähköisissä järjestelmissä. Tämän valmennuspäivän aikana käymme läpi työnantajien arvostuksia eli sitä, millaisia ominaisuuksia hakijoilta etsitään. Lisäksi opettelemme tunnistamaan käytettyjä hakukriteereitä ja muodostamaan niitä itse. Millaiset sisällöt hakijan osaamisessa herättävät potentiaalisen työnantajan mielenkiinnon? Miten arvostukset vaihtelevat ammattialoittain? Kun tuntee rekrytoijan ajatusmaailmaa, voi kehittää omaa työnhakuaan ja muuttaa käytäntöjä, jotka eivät nyt toimi.

Tämän koulutuksen tavoitteena on syventää ymmärrystä siitä, millä tavoin rekrytointiammattilaiset etsivät potentiaalisia uusia työntekijöitä ja valikoivat haastatteluihin valittavia.

Teemapäivän asiantuntijana Inka Ukkola, TJS Opintokeskus.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 23.4. klo 10.00.


Pilvipalvelut asiantuntijatyössä

Urasammon teemapäivä

Keskiviikko 27.5. klo 9.00-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Moni työpaikka on ryhtynyt kehittämään toimistotyöhön liittyvää työn sujuvuutta siirtämällä yhteisesti tiimeissä tehtävän työn pilveen. Itse ohjelmien ominaisuudet eivät välttämättä muutu juuri mitenkään, mutta se, miten niitä työyhteisön arjessa käytetään, on alkanut muuttua. Tule kokeilemaan, onko muutos pilveen siirtymisessä pelkkää hypetystä, vai olisiko tässä hyviä käytäntöjä, joita haluaisit tuntea paremmin tai joita kenties haluaisit vapaa-ajallasikin käyttää.

Tämän koulutuksen tavoitteena on digitaitojen vahvistaminen sekä ajantasainen käsitys siitä, miten toimistotyön käytännöt muuttuvat, kun yhteiset työt jaetaan pilvialustan kautta.

Valmennus on suunnattu erityisesti heille, jotka käyttävät työssään usein Microsoftin Office -ohjelmia, mutta se soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksessa käsitellään työkaluja, kuten GoogleDocs, Forms, SharePoint, Office 365 jne. Huom. Mikäli mahdollista, ota oma kone mukaan.

Teemapäivän asiantuntijana Inka Ukkola, TJS Opintokeskus.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 23.4. klo 10.00.