Ilmoittautuminen tilaisuuksiin

Ilmoittautuminen teemapäiviimme, Uravalmennuslinjoille, kausitapahtumiimme, keskustelufoorumeille, tuleviin webinaarien live-lähetyksiin ja muihin tilaisuuksiin tapahtuu näiden sivujen kautta. Kun ilmoittautuminen on auki, löydät linkit ilmoittautumislomakkeille alta.

Urasammon valmennuksiin ja muihin palveluihin voivat ilmoittautua kaikki korkeakoulutetut työnhakijat ja työttömyysuhassa olevat sekä yliopisto- ja korkeakouluopiskelijat. Kaikki tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Mikäli et syystä tai toisesta pääsekään tapahtumaan johon olet ilmoittautunut, ilmoitathan siitä meille sähköpostitse: info(a)urasampo.fi


Tulossa

Löydät syyskauden vielä tulossa olevan ohjelmamme kokonaisuudessaan alta! Liity etusivulla postituslistallemme, niin saat tiedon tulevista tapahtumistamme ja ilmoittautumispäivistä sähköpostiisi.


Proaktiivinen työnhaku

Urasammon verkkovalmennus
Tiistai 22.9. klo 9.00–15.00, verkossa koko Pohjois-Suomen alueelle

Työnhaussa, kuten muutenkin elämässä, parhaiten pärjää se, joka ei heittäydy olosuhteiden armoille vaan ottaa ohjat omiin käsiinsä. Proaktiivisuus voi tarkoittaa tietynlaista asennetta ja ajattelutapaa, mutta konkretisoituu myös selkeäksi toimintatavaksi työnhaussa. Suurin osa työpaikan saaneista työllistyy piilotyöpaikkoihin, joten niiden haltuunotto on parasta työnhakuajan ja voimavarojen käyttöä. Piilossa on paljon sinulle sopivia työpaikkoja, kunhan vain osaat löytää ne ja laittaa hakemisen suhteen toimeksi.

Itselle sopivan työn löytäminen vaatii hakijalta sekä vahvaa itsetuntemusta että selkeiden toimintatavoitteiden asettamista. Uramuutoksen ja työnhaun keskellä eläminen on usein kuormittavaa. Kun tulevasta ei ole tietoa ja tuttuja arjen rytmittäjiä ei ole samalla tavalla kuin työ-/opiskeluarjessa, nousevat oman arjen hallinta sekä työnhakukunnon ylläpito merkittävään rooliin.

Verkkovalmennuksen asiantuntijoina Hanna Kela ja Venla Vuorjoki, Urasampo.

Voit osallistua tilaisuuteen koko Pohjois-Suomen alueelta (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu).

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä!


LinkedIn aktiivisessa työnhaussa

Urasammon verkkovalmennus
Keskiviikko 23.9. klo 9.00–15.00, verkossa koko Pohjois-Suomen alueelle

LinkedIn on tullut pysyväksi osaksi työnhakua, minkä vuoksi jokaisen on yhä tärkeämpää panostaa sähköiseen käyntikorttiisi verkossa. Pelkkä läsnäolo ei riitä, työnhakijana on LinkedInissäkin hedelmällisintä osallistua aktiivisesti. Tutustumme iltapäivän aikana LinkedInin hyödyntämiseen eri tavoin työnhaussa. Kantavina teemoina ovat asiantuntijuutta korostavan profiilin perusta, profiilin optimointi myös löydettävyyden kannalta, työpaikkojen haku, hakuvahdit sekä rekrytoijien tavat hyödyntää LinkedIniä.

LinkedIniä käsitellään tässä verkkovalmennuksessa aikana myös ammatillisen profiloitumisen ja verkostoitumisen kannalta. Osiossa keskitytään palvelun monipuoliseen, johdonmukaiseen ja tehokkaaseen hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä. Käymme läpi LinkedIn-profiilin rakentamisen ja optimoinnin niin lukijan kuin teknisistäkin näkökulmista. Koulutuksessa tutustumme myös verkostoitumisen periaatteisiin ja parhaisiin käytänteisiin.

Kouluttajana sosiaalisen median ekspertti Tom Laine, HC Services.

Voit osallistua tilaisuuteen koko Pohjois-Suomen alueelta (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu).

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä!


Vakuuttava CV

Urasammon verkkovalmennus
Torstai 24.9. klo 9.00–12.30, verkossa koko Pohjois-Suomen alueelle

Huolellinen ja vakuuttava CV on edelleen työnhaun olennaisia kivijalkoja. Millaisella ansioluettelolla erotut ja etenet haastatteluun? Mistä vakuuttava, nykyaikainen CV koostuu? Osaatko tuoda esille osaamisesi, vahvuutesi ja kokemuksesi mahdollisimman edustavasti ja kohdentaa kaiken tuon juuri haettavaan tehtävään? Välittyykö persoonasi? Mikä rekrytoijaa kiinnostaa – mikä mahdollisesti pitkässäkin työhistoriassasi on oleellista? Kuinka saat motivaatiosi ja aikaansaannoksesi esille vakuuttavasti?

Tässä verkkovalmennuksessa keskitymme vakuuttavan ansioluettelon laatimiseen. Mitä työnantaja saisi rekrytoidessaan juuri sinut, välittyykö se CV:stäsi? Teemme katsauksen nykyaikaisen työnhaun kokonaisprosessiin, hyvän ansioluettelon ominaisuuksiin, henkilökohtaisten vahvuuksien tuotteistamiseen ja rekrytoijan mielenkiinnon herättämiseen. Tarkastelemme myös CV:n eri muotoja ja mietimme hyviä käytänteitä eri muotojen kannalta.

Kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko.

Paikkoja on rajatusti, joten toimithan ilmoittautumisten avauduttua pian! Voit osallistua tilaisuuteen koko Pohjois-Suomen alueelta (Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kainuu).

Ilmoittautuminen päättynyt - ryhmä täynnä.


Työelämän vuorovaikutus- ja esiintymistaidot

Urasammon teemapäivä
Tiistai 29.9. klo 9.00–16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Niin työelämä kuin työnhakukin ovat täynnä erilaisia vuorovaikutus- ja esiintymistilanteita. Koetko työelämän vuorovaikutus- ja esiintymistilanteet sekä vaikkapa työnhaun puhetilanteet jännittäviksi? Kaipaatko vahvistusta ja lisävinkkejä vaikutuksen tekemiseen? Esiintymisestä ei välttämättä tarvitse tykätä, mutta jännittävissäkin puhetilanteissa oppii viestimään vakuuttavasti, vaikka jännittäisi.

Tämän teemapäivän valmennuksessa saat tietoa ja vinkkejä

Asiantuntijana puhevalmentaja Marja Suurpalo, Vokomotiivi.

Ilmoittautuminen käynnissä - klikkaa tästä!


Uranostajat-ryhmät

Seuraava Uranostajat-ryhmä aloittaa tapaamisensa 6.10.!

Uranostajiin on haku käynnissä!

Uranostajien sisältökuvauksen ja hakulomakkeen löydät klikkaamalla tästä.


VertaisVerkko

Syksyn VertaisVerkko-ryhmä käynnistyy perjantaina 2.10.!

VertaisVerkkoon on haku käynnissä!

VertaisVerkon sisältökuvauksen ja hakulomakkeen löydät klikkaamalla tästä.


Urasampo Webinaarit

Syksyn live-lähetykset:

Ma 5.10. klo 14.00–15.15 / Oman talouden hallinta muutostilanteessa / Pia Klemetti

Ke 7.10. klo 14.00–15.15 / Osaamisen konkretisointi / Jouni Röksä, Insinööriliitto

To 8.10. klo 14.00–15.15 / Huomioita poikkeusaikojen työnhausta / Suvi Liikkanen, Loimu

Ma 12.10. klo 14.00–15.15 / Johdatus nykyaikaiseen työnhakuun / Jaana Lauri, Koreko

To 15.10. klo 14.00–15.15 / Opinnoista työhön / Outi Tolonen ja Kaisa Karhu, Oulun yliopisto

Ti 27.10. klo 14.00–15.15 / Projektimainen työnhaku / Anu Kaasalainen, Insinööriliitto

Ke 28.10. klo 16.00–17.30 / Fiksu työsopimus / Juho-Heikki Leppänen, Akavan Erityisalat (Tämä webinaari järjestetään yhteistyössä Akavan Erityisalojen kanssa ja heidän hallinnoimanaan.)

Ilmoittautuminen käynnissä. Klikkaa otsikoita ilmoittautuaksesi mukaan!


Uravalmennuslinjat

Urasampo tuottaa täysimittaiset Uravalmennuslinjansa sekä vastavalmistuneille että kokeneemmille jälleen marraskuussa 2020!


Vastavalmistuneiden Uravalmennuslinja

Ke 4.11. klo 9.00–16.00 / Osaaminen, potentiaali ja tavoitteellinen työnhaku / Venla Vuorjoki, Urasampo

Ti 10.11. klo 9.00–16.00 / Piilotyöpaikat haltuun / Jaana Lauri, Koreko

Ma 16.11. klo 9.00–16.00 / Tuoreen asiantuntijan vakuuttavat työnhakupaperit / Jaana Lauri, Koreko

Ti 17.11. klo 9.00–16.00 / LinkedIn aktiivisessa työnhaussa / Tom Laine, HC Services

To 19.11. klo 9.00–16.00 / Valmiina haastatteluun / Jaana Lauri, Koreko

Ilmoittautuminen marraskuun Uravalmennuslinjoille avautuu torstaina 15.10. klo 10.00. Tilaisuudet järjestetään Oulussa Vanhan Paloaseman koulutustiloissa.

Vastavalmistuneiden linjan valmennusten sisältökuvaukset löydät tästä.


Konkarien Uravalmennuslinja

To 5.11.2020 klo 9.00–16.00 / Osaaminen ja osaaja esiin / Hanna Kela, Urasampo

Ti 10.11.2020 klo 9.00–16.00 / Piilotyöpaikat haltuun / Jaana Lauri, Koreko

Pe 13.11.2020 klo 9.00–16.00 / Konkariosaajan nykyaikaiset työnhakupaperit / Jaana Lauri, Koreko

Ti 17.11.2020 klo 9.00–16.00 / LinkedIn aktiivisessa työnhaussa / Tom Laine, HC Services

To 19.11.2020 klo 9.00–16.00 / Valmiina haastatteluun / Jaana Lauri, Koreko

Ilmoittautuminen marraskuun Uravalmennuslinjoille avautuu torstaina 15.10. klo 10.00. Tilaisuudet järjestetään Oulussa Vanhan Paloaseman koulutustiloissa.

Konkarien linjan valmennusten sisältökuvaukset löydät tästä.


Hyvä tietää työoikeudesta

Urasammon teemapäivä
Tiistai 24.11. klo 12.30-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työsopimuksen tekeminen, työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet sekä työsopimuksen päättäminen. Lisäksi käymme lyhyesti läpi uutta työaikalakia, etenkin sen liukuvaa työaikaa, joustotyöaikaa ja työaikapankkia koskevia määräyksiä.

Työoikeusasiat ovat viime vuosina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan juristilta.

Asiantuntijana työsuhdejuristi Johanna Hämäläinen, Suomen Ekonomit.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 15.10. klo 10.00.


Esimiestehtävät ja niihin hakeminen

Urasammon teemapäivä
Keskiviikko 25.11. klo 9.00-16.00, Vanhan Paloaseman Ullakko

Mitä tulisi huomioida ensimmäisiä esimiestehtäviä haettaessa? Millaisia taitoja, osaamisia ja luonteenvahvuuksia esimiestyöhön hakeutuvalta odotetaan? Millaisesta kokemuksesta tai toimintatyylistä on hyötyä hakiessa ensimmäiseen esimiestehtävään? Tässä valmennuspäivässä käymme läpi esimiestyön kokonaisuutta. Koulutuksen tavoitteena on toisaalta antaa valmiuksia toimia esimiestehtävissä, mutta myös tukea työnhakijaa tunnistamaan omaa osaamistaan sekä sanoittamaan sitä esimiestehtäviin hakeutuessa.

Käymme läpi myös johtajuudelle asetettuja odotuksia sekä esimiehen vastuita ja velvollisuuksia. Millaista on valmentava ja positiivinen johtaminen? Minkälainen viestintä on toimivinta? Valmennus tukee myös aiemmin esimiestehtävissä toimineita henkilöitä oman työskentelytapansa tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Teemapäivän kouluttajana rekrytoinnin asiantuntija Jaana Lauri, Koreko.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 15.10. klo 10.00.


Canva työnhaun työkaluna

Urasampo Keskustelufoorumi
Torstai 26.11. klo 9.00-14.00, Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A, Oulu

Maksuton Canva tarjoaa työnhakijalle monipuolisia mahdollisuuksia omien työnhaun asiakirjojen ja somenäkyvyyden visuaaliseen kehittämiseen. Persoonallisella ja harkitulla visuaalisuudella erotut taatusti hakijoiden joukosta eduksesi ja samalla vahvistat henkilöbrändiäsi.

Tässä käytännönläheisessä työpajassa käydään yhdessä läpi CV:n, käyntikorttimuotoisen mini-CV:n sekä LinkedInin kansikuvan tekemistä Canvalla. Jokainen pääsee päivän aikana työstämään omaa CV:tä tai mini-CV:tä, johon pienryhmätyöskentely tuo uusia näkökulmia ja viilausideoita. Työpajaan kuuluu myös vetäjien kertaluontoinen kommentointi omasta tuotoksestasi jälkeenpäin. Päivää varten tarvitset oman CV-kuvasi sähköisessä muodossa.

Keskustelufoorumin asiantuntijoina Urasammon Hanna Kela ja Venla Vuorjoki.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu torstaina 15.10. klo 10.00.