C-SM2019   C-SM2018   C-SM2017   C-SM2016   C-SM2015   C-SM2014   C-SM2013   C-SM2012   C-SM2011   C-SM2010   C-SM2009   C-SM2008

C-SM2007   C-SM2006

COVID19-pandemian vuoksi C-nuorten SM-turnaus jouduttiin perumaan keväältä 2020 ja 2021. Vuoden 2021 turnaus pyritään järjestämään syyskaudella.

C-SM 8. - 10.4.2016 Tuusula

Ringeten C-nuorten Suomen mestaruudesta taisteltiin viikonloppuna Tuusulassa. Kauden päättäneessä SM-turnauksessa oli mukana 18 joukkuetta, joiden joukosta Suomen mestariksi eteni Laitilan Jyske. Finaalissa kaatui koko kauden vakuuttavasti pelannut Haukat maalein 5-2. Finaalin suurin sankari oli erinomaisesti Jyskeen maalilla pelannut Iida Lehti.

Pronssiottelussa Tampereen Ilves kaatoi yllättäjä Helsinki Ringeten 4-1. Ratkaisupelejä oli Tuusulassa seuraamassa lähes täysi jäähalli ja tunnelma sunnuntain otteluissa oli erinomainen. Kaikkiaan finaaliviikonloppuun osallistui 300 pelaajaa.

C-nuorten SM-turnauksen tulokset löydät tulospalvelusta.

Lisää kuvia C:n SM-turnauksesta löydät täältä.

Pronssipeli taltioituna

Finaalipeli taltioituna

Turku - EKS

C-SM 3. - 5.4.2015 Hyvinkää

Ringeten C-nuorten Suomen mestaruudesta pelattiin kolmipäiväisessä turnauksessa Hyvinkäällä. Mukana oli 19 joukkuetta. Suomen mestaruuden vei Helsinki Ringette, hopeaa Laitilan Jyske ja pronssia Espoon EKS.

Finaalipelissä vastakkain olivat Helsinki Ringette ja Laitilan Jyske. Helsinki oli koko ottelun ajan askeleen edellä. Minuutti ottelun alun jälkeen Helsingin avausmaalin teki Milla Juusela, joka teki ottelussa kaikkiaan neljä maalia. Ajassa 2.34 Suvi Korhonen vei Helsingin 2-0 johtoon, joissa lukemissa lähdettiin erätauolle. Toisen erän alkuun Milla Juuselan maalilla Helsinki meni 3-0 johtoon. Kun peliä oli pelattu 20 minuuttia Helsinki teki kaksi nopeaa maalia. Ensin Milla Juusela viimeisteli kolmannen maalinsa ja saman minuutin sisään Taru Hämäläinen vei Helsingin 5-0 johtoon. Ajassa 22.31 Jysken avausmaalin teki Eveliina Antola ja Milla Juusela sinetöi ottelun lopputulokseksi 6-1.

Pronssiottelussa vastakkain olivat EKS Espoosta ja Haukat Järvenpäästä. Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista. Haukkojen Luana Perez teki ottelun avausmaalin ajassa 6.33. EKS:n avausmaalin teki Sanni Koskinen ajassa 12.44 ja ennen taukoa Mariannan Kuiko lisäsi EKS:n johtoa 2-1. Toisessa erässä EKS otti kaulan ensin Minka Halttusen ja sitten Mariannan Kuikon maalilla. Kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä Haukkojen Luana Perez kavensi tilanteeksi 4-2. C-nuorten SM-pronssi meni EKS:lle.

Hyvinkää Ringette vastasi tapahtumajärjestelyistä ja sai paljon kiitosta toiminnastaan sekä turnaukseen osallistuvilta joukkueilta että liitolta. Perjantaina turnauksen avasi Hyvinkään vt. kaupunginjohtaja Jyrki Mattila ja Maamme laulun lauloi laulaja Mica Ikonen. Turnaus oli raskas pelaajille eikä loukkaantumisilta vältytty. Valmentajat totesivatkin, että riittävä yöuni turnauksen aikana on tärkeää, jotta pelaajien huomiokyky peleissä säilyy hyvänä läpi turnauksen. Pelaajille turnaus on tärkeä kauden päätöstapahtuma ja he haluavat pelata valtakunnallista SM-turnausta.

C-SM 21. - 23.3.2014 Rauma

Kolmen päivän ennätysmäinen turnausurakka Raumalla Äijänsuon harjoitushallissa ja Lukon Tuki-Areenalla päättyi sunnuntai-iltana Tikkakosken Tikan suurimpaan riemuun joukkueen uusittua edellisvuotisen C-nuorten Suomen mestaruuden. Tikan ja Lahden kohtaaminen finaalissa varmistui Tikan kaadettua FoPS:n välierässä lukemin 4-2 ja Lahden voitettua Lukon seitsemänsien rangaistuslaukauksien päätteeksi omassa välierässään. Tasaisessa ja vauhdikkaassa finaaliottelussa Tikka vei lopulta pidemmän korren lukemin 4-3. Kolmanneksi turnauksessa pelasi "kotijoukkue" Rauman Lukko, joka voitti pronssiottelussa FoPS:n lukemin 7-4.

Turnauksen osallistujamäärä, 20 joukkuetta, oli sen historian suurin. Hienosti kuitenkin urakasta selvittiin ja aikataulut pitivät! Turnauksessa joukkueiden valmentajille / joukkueenjohtajille sekä pelaajille tehdyn kyselyn tulokset kannattivat suurimmaksi osaksi suurta SM-turnausta, jonka osallistujamäärää ei ole rajoitettu, eikä osallistumiselle ole aikaisempia vaatimuksia. Turnauksen järjestäminen on suuri ponnistus mille vain seuralle, mutta seurojen välisellä yhteistyöllä se on varmasti edelleen mahdollista! Kauden 2014-2015 C-nuorten SM-turnaus tuleekin siis hakuun lähipäivinä.

20. Nokian Urheilijat

Kaikki tulokset löytyvät tulospalvelusta.

C-SM 22. - 24.3.2013 Tuusula ja Kerava

Ringeten C-nuorten SM-turnaus pelattiin 22.-24.3. Tuusulan ja Keravan jäähalleilla. Sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa Espoon Kiekkoseura otti voiton Laitilan Jyskeestä, ja C-nuorten SM-kultajoukkueeksi selviytyi Tikkakosken Tikka voitettuaan naantalilaisen VG-62-joukkueen.

Pronssiottelu käytiin Jyskeen ja EKS:n välillä. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti lukuihin 0-0, ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä tilanteita vastustajan päähän. Jyskeen Jasmin Kiiski pääsi avaamaan ottelun maalisaldon ajassa 18.59, ja joukkue kiri eroa Espoon joukkueeseen lähes heti perään toisella maalilla ajassa 19.36, maalintekijänä Ella Hellsten.

Molemmat joukkueet jatkoivat tilanteiden luomista Jyskeen avausmaalien jälkeen, ja EKS sai avattua oman maalisaldonsa ajassa 22.45, maalintekijä Veera Nikkola.  EKS:n toinen maali ajassa 25.51 aiheutti yleisössä kuohahduksen, kun Nina Wikmanin laukaisema rengas pääsi liukumaan maaliin vielä sen jälkeen kun Jyskeen maalivahti näytti ensin jo pelastaneen tilanteen.

EKS:n Veera Nikkola sinetöi ottelun tuloksen rangaistuslaukauksellaan. Nikkola vei renkaan Jyskeen maaliin joukkueen kolmannella rangaistuslaukauksella ja toi Espooseen C-sarjan SM-pronssia loppulukemin 3-2. Joukkueen vastuuvalmentaja Katja Pasanen kehui joukkueen asennetta ja kertoi olevansa ylpeä joukkueesta ja koko tiimistä. ”Vaikka kultapelistä tippumisen jälkeen sukellettiin tunnetasolla aika alas, niin ajatukset saatiin hyvin koottua tähän peliin. Joukkueessa on kova usko omaan tekemiseen ja hommat tehdään yhdessä. Joukkueen vahvuutena on se, että se ei lopeta pelaamista vaan pelaa aina vaihto kerrallaan ottelun loppuun saakka”, Pasanen kertoo, ja lisää että tässä vaiheessa kautta ei enää opeteltu uusia kikkoja, vaan keskityttiin lähinnä siihen että henkinen puoli kestää pelien paineet. Pronssiottelu-päivänä joukkue keskittyi yhteishengen luomiseen ja positiivisuuden kasvattamiseen joukkueen sisällä.

”Taistele, Tikka!”

C-nuorten hopea- ja kultasijat ratkaistiin VG-62:n ja Tikan välillä. Ottelussa oli kova vauhti, ja peliä pelattiin melko tasaisesti molempien joukkueiden päissä. Molemmilla joukkueilla oli äänekkäät kannatusjoukot mukana, ja kannustushuudot raikasivat hallissa koko ottelun ajan. Avausmaali nähtiin Tikan Tiina Hyvösen tekemänä ajassa 12.06. Pian ensimmäisen maalin jälkeen (ajassa 13.17) Tikka siirtyi 2-0 johtoon, kun Laura Kyllönen viimeisteli ottelun toisen maalin Alisa Korpelan syötöstä. VG-62:n vauhdikas Emma Santamäen tasoitusmaali nähtiin aivan ensimmäisen erän viime sekunneilla ajassa 15.00.

Toisessa erässä VG-62 loi useasti painetta Tikan päähän, mutta seuraava maali nähtiin kuitenkin Tikan toimesta, ajassa 24.58 kun pari Korpela (syöttö) – Kyllönen pääsi jälleen tekemään maalin VG-62:n päätyyn, tällä kertaa ylivoimalla. Ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 28.40, kun Janita Flyktman löi renkaan vielä kerran VG-62:n maaliin. Ottelun päättyessä joukkueet olivat taas täysilukuiset, ja CSM-kultaa loppulukemin 4-1 vei tänä vuonna Tikka.

Tikan vastuuvalmentaja Pasi Kyllönen oli tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi turnauksen parhaimpaansa juuri oikeassa ottelussa. Hän kehui joukkueensa pelaajia ja kertoi joukkueen koostuvan sitoutuneista, urheilullisista nuorista, jotka tulevat erityisen hyvin toimeen keskenään. ”Joukkueessa on muutama hyvä yksilö ja erittäin hyvä maalivahti, mikä on tietenkin tärkeää. Koko joukkue on harjoitellut ahkerasti koko vuoden ja pelannut sitkeästi sekä periksi antamattomasti. Tähän päästiin sillä että tytöt ja valmentajat uskoivat unelmaansa, lisäksi meillä on mukana upeat tukijoukot ja vanhemmat”, Kyllönen kertoo ja jatkaa: ”Aamulla tyttöjen fiiliksestä vaistosi että nyt on mahdollisuus voittaa jotain suurta. Niin se vain onnistui, nyt on hieno tunnelma.”

KH Emma Santamäki, VG-62

Palkintoja jakamassa nähtiin mm. Ringetteliiton kunniapuheenjohtaja Antti Simola sekä liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen.

C-SM 22. - 25.3.2012 Vierumäki ja Lahti

Vierumäellä ja Lahdessa pelattu C-nuorten SM-turnaus huipentui sunnuntaina finaaliotteluun Nokian Urheilijat Ringette - Nurmijärvi Seven Ringettes. Finaalissa Nokia oli vahvempi lukemin 6-3 ja näin Nokia uusi viimevuotisen C-nuorten mestaruuden. Pronssiottelussa kohtasivat Naantalin VG-62 ja kotikentällä pelannut Lahti Ringette. Tiukan ottelun vei VG-62 lukemin 5-4.

18. Ringette Walapais

Kaikki turnauksen ottelut sekä tilastot löytyvät tulospalvelusta.

C-SM 25.-27.3.2011 Hyvinkää

Hyvinkäällä 25.-27.3. pelattu C-nuorten SM-turnaus päättyi sunnuntain alkuillasta NoU Ringeten voitonjuhliin. Finaalissa Espoon Kiekkoseuran kohdannut Nokia oli selkeästi vastustajaansa parempi ja vei voiton kotiin lukemin 5-1. Pronssiottelussa kohtasivat Nurmijärvi Seven Ringettes ja Hyvinkää Ringette, joiden tiukka taisto päätyi Seiskojen kannalta onnellisemmin, pronssia Nurmijärvelle lukemin 3-2.

Turnaukseen osallistui ennätysmäärä joukkueita, yhteensä 18 joukkuetta ympäri Suomen. Lukema taitaa olla ennätys kautta ringeten historiassa maassamme. Liki 450 pelaajaa ja joukkueiden toimihenkilöä vietti kolme päivää Hyvinkään jäähalleissa tiiviissä tunnelmassa tavoitellen C-nuorten SM-sarjan voittoa. Tapahtuma keräsi mukavasti myös muita lajista kiinnostuneita paikalle seuraamaan, kun taitavat pelaajat antoivat siniselle vauhtia jäällä.

Perjantaina ja lauantaiaamupäivän aikana pelattiin alkusarjat, joissa lohkovoittajiksi selvisivät seuraavat joukkueet:
A-lohko: Hyvinkää
B-lohko: EKS
C-lohko: Seiskat
D-lohko: NoU

Lauantai-iltapäivällä pelattiin puolivälierät, joihin pääsi mittelemään lohkojen kaksi parasta joukkuetta. Sunnuntaina aamupäivällä pelattiin välierät sekä sijoitusottelut, joten jokaiselle joukkuelle oli taattu seitsemän peliä viikonlopun aikana.
Puolivälierien voittajat pelasivat tiukkoja otteluja Nokian, Naantalin VG-62:n, EKS:n, UJK:n, Seiskojen, Keravan Shakersien, Hyvinkään ja Helsingin kesken.

Välieräottelut pelattiin puolivälierien voittajien kesken seuraavasti:
NoU - Seiskat 3-2 ja EKS - Hyvinkää 4-0.

Sijoista 5-8 pelasivat Shakers - Helsinki (1-4) ja VG-62 - UJK (3-1).
Sijoista 9-12 pelasivat Haukat - Laitilan Jyske (6-7) ja Tikkakosken Tikka - Rauman Lukko (6-5).
Sijoista 13-18 pelasivat seuraavat joukkueet: Heinola - Lahti (1-3), Ilves - Turku (0-3), Walapais - Tuusula (4-3).
Kaikki pelatut ottelut ovat päättyneet pienin maalieroin, josta voitaneen päätellä koko maan kattavaa hyvää tasoa lajimme parissa.

Turnauksessa valittiin C-nuorten SM-turnauksen All Stars -kentällinen. Valinnan teki tehtävään valittu raati, johon kuului ringettetoimijoita erilaisista rooleista.